MANIFEST FEMINISTA I ANTIRACISTA

Des de l’SCAI donem suport al manifest feminista i antiracista donant veu així a la doble discriminació que pateixen les dones pel fet de ser dones i migrants! / Des del SCAI damos apoyo al manifiesto feminista y antiracista, dando voz así a la doble discriminación que sufren las mujeres por el hecho de ser mujeres y migrantes!


HAFLA D’ANY NOU

Aquest proper diumenge 20 de gener, a les 18:30h a l’Auditori 1 de l’Espai Cultura de Sabadell es realitzarà una Hafla d’Any Nou.

  • Podeu trobar l’event a www.facebook.com/events/2080303885368388/

MANIFEST

Manifest de l’SCAI pels Drets de les Persones Migrants. / Manifiesto del SCAI por los Derechos de las Personas Migrantes.

 CINEFORUM - Dia Internacional dels i les Migrants

CINEFORUM pel Dia Intenacional de les persones Migrants. 18 de desembre a les 19:30 al Casal Can Capablanca (C/ Del Compte Jofre, 30) / CINEFORUM por el Día Internacional de las personas Migrantes. 18 de diciembre a las 19:30 en el Casal Can Capablanca (C/ Del Compte Jofre, 30)

  • Fotos del Dia Internacional de les Persones Migrants. / Fotos del Dia Internacional de les Persones Migrants.

Activitats Dia de la Dona - 8 de març

Des de l'SCAI volem recordar el dia de la dona (8 de març) i fer visible les permanents desigualtats de gènere. / Desde el SCAI queremos recordar el día de la mujer (8 de marzo) y hacer visibles las permanentes desigualdades de género. 

Informació sobre algunes de les activitats que es faran a Sabadell. / Información sobre alguna de las actividades que se harán en Sabadell: 

 > Participa-hi a la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI de Sabadell el 8 de març a les 12h a la pl. Sant Roc. / Participa en la Mesa de Género, Feminismo y LGTBI de Sabadell el 8 de marzo a las 12h en la pl. Sant Roc. 

> Taula Rodona; Entitats Vàlua pels drets de les Dones juntament amb Vapor Llonch 7 de març de 12:30h. a 13:30h. a l'Auditori Vapor Llonch. / Mesa Redonda; Entidades Vàlua para los derechos de las Mujeres junto a Vapor Llonch el 7 de marzo de 12:30h. a 13:30h. en el Auditorio Vapor Llonch. 

Activitats SCAI

> L'SCAI celebra el 20è aniversari el 23 de setembre a l'Epai Àgora (C/Sol i Padrís, 93) de 11:00h a 18:00h. No dubteu en venir! / El SCAI celebra el 20 aniversario el 23 de setiembre en el Espai Àgora (C/Sol i Padrís,93) de 11:00h a 18:00h. No dudeis en venir!

> TALLERS D'EXPRESSIÓ TEATRAL; El fet migratori. Acompanyan's els dies 12 i 18 de desembre al Centre Cívic de Can Puiggener i a l'Espai Àgora de Sabadell per a commemorar el Dia Internacional dels DDHH i el Dia Internacional del Migrant. Descarrega't el cartell amb tota la informació. 

  • També podrem gaudir de l'Exposició Fotogràfica; T’has plantejat qui són els nois i noies que veus recollint ferralla? a càrrec de l'Associació Colors del Món. Durant el mes de desembre al Centre Cívic de Can Puiggener. 

Dia Internacional del Migrant. Acompanyan's el proper dissabte 17/12/2016 a les 18:30h a Ca l'Estruch a un Espectacle de música, dansa i poesia; una escletxa de llum. Perquè l'Art no té Fronteres. Descarrega't el cartell.

Dades

Mapa dels fluxos migratoris l’any 2017 realitzat per l’Organització Internacional par a les Migracions (OIM). / Mapa de los flujos migratorios en el año 2017 realizado por la Organización Internacional para las Migraciones (OIM).

> Rutes migratòries en el Mediterrani l’any 2016 realitzat per l’Organització Internacional par a les Migracions (OIM). / Rutas migratorias en el Mediterráneo el año 2016 realizado por la Organización Internacional para las Migraciones (OIM).

Sanitat

Accés dels immigrants a Sanitat Pública per Comunitats Autònomes després de la Reforma Sanitària. / Acceso de los inmigrantes a Sanidad Pública por Comunidades Autónomas después de la Reforma Sanitaria.

Manifest del dret a la cura per l'ONG Derecho a Curar. / Manifiesto derecho a curar por la ONG Derecho a Curar.

> Normativa sobre les mesures per garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut. / Normativa sobre las medidas para garantizar la sostenibilidad del Sistema Nacional de Salud.

> Normativa sobre l’accés a l’assistència sanitària de cobertura pública a càrrec del Servei Català de la Salut. / Normativa de acceso a la asistencia sanitaria de cobertura pública a cargo del Servicio Catalán de Salud.

Internacional

Acord de la Unió Europea amb Turquia. / Acuerdo de la Unión Europea con Turquía.

Acords d’Espanya amb el Marroc. / Acuerdos de España con Marruecos.

França fa un pla d’acció integral; garantir el dret a l’asil, controlar millor els fluxos migratoris. / Francia hace un plan de acción integral; garantizar el derecho de asilo, controlar mejor los flujos migratorios.

Immigrants indocumentats a França i el seu accés a la sanitat pública. / Inmigrantes indocumentados en Francia y su acceso a la sanidad pública.

La Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Assumptes d'Interior (Comissió LIBE) del Parlament Europeu, a favor de la proposta del reassentament com a mesura permanent davant la petició d'asil. / La Comisión de Libertades Civiles, Justicia y Asuntos de Interior (Comisión LIBE) del Parlamento Europeo, a favor de la propuesta del reasentamiento como  medida ante la petición de asilo. 

Rebuig de l’Institut Internacional per l'Acció Noviolenta (NOVACT) cap als acords de la Unió Europea amb Turquia. / Rechazo del Instituto Internacional para la Acción Noviolenta (NOVACT) hacía los acuerdos de la Unión Europea con Turquía.

Altres

Entrevista al president de la Subcomissió d’Estrangeria de l’Advocacia Espanyola, Pascual Aguelo. / Entrevista al presidente de la Subcomisión de Extranjería de la Abogacía Española, Pascual Aguelo Navarro.

> Informe -La Frontera Sur. Accesos terrestres-. Abril, 2017. Per Iridia, NOVACT i Fotomovimiento. / Informe -La Frontera Sur. Accesos terrestres-. Abril, 2017. Por Iridia, NOVACT y Fotomovimiento. 

L'SCAI s'adhereix al Comunicat: Contra la violència i la por, compromís amb la pau i la solidaritat de la lafede.cat - organitzacions per a la justícia global, arran dels fets succeïts ahir, 17 d'agost, a Les Rambles de Barcelona i a Cambrils.

> > Manifest pel Dia Mundial de les Persones Regugiades 19/06/2016. Descarrega't el cartell.

Normativa dels serveis d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya. / Normativa de los servicios de acogida de las personas inmigrantes y de las retornadas a Cataluña.

Nou horari a l'SCAI a partir del 03 de gener del 2018.